Kontaktirajte nas: na +385 51 61 89 99 ili +385 91 23 60 160 - mail:info@villasan.eu, te napravite rezervacijuREZERVACIJA

Zdravstveni turizam

Lošinjski arhipelag prepun je mirnih živopisnih mjesta jedinstvene ljekovite klime, u čijim se blagodatima uživa cijele godine. To je destinacija zdravlja blagog mediteranskog ugođaja, s više od 2500 sunčanih sati godišnje uz 1200 vrsta najraznolikijih biljaka koje svojim mirisima i ljekovitim svojstvima povoljno djeluju na zdravlje.Navedeno područje ima stoljetnu tradiciju te dokazani pozitivni učinak u liječenju i rehabilitaciji plućnih bolesti.

Zdravstveni turizam na otoku Lošinju danas, nastavak je dugogodišnje tradicije lječilišne medicine, Ključna osoba za taj prvi početak razvoja lošinjskog turizma bio je profesor Ambroz Haračić u želji da i znanstveno potvrdi uzročno-posljedičnu vezu između klime i vegetacije, pronalazi otok pogodan za klimatsko lječilište i zimsko oporavilište za dr Conrada Clara. Stjecajem (ne)sretnih okolnosti njegov sin je iste godine prebolio tešku šarlahovu difteriju od koje se nikako nije oporavljao, pa je zabrinuti otac odabrao otok Lošinj i nije pogriješio. Nakon samo tri tjedna boravka na Lošinju, sin mu se potpuno oporavio. Tradiciju nastavlja i dvorac austrijskog nadvojvode Karla Stjepana Habsburškog 1886, koji je kasnije pretvoren u lječilište i park-botanički vrt „Podjavori“. Veli Lošinj je danas sa svojom bolnicom za dišne probleme i psorijazu u vrhu svjetske medicine po rezultatima koji se na Lošinju postižu.

Svemu tome pridonose i razne šetnice poput šetnice vitalnosti, šetnice zdravlja, 250 km staza za pješačenje, biciklizam i trčanje, 5 km planinarske staze te 13 vidikovca.

Za vrijeme opuštenih šetnji na vas blagotvorno djeluje bogatstvo aerosoli u zraku te aromaterapijski učinak biljaka poput  smilja, lavande, ružmarina i lovora, te bora, šmirike i agave, koje potiću dobar osjećaj sreće i užitka, te djeluju blagotvorno na dišne organe.