Kontaktirajte nas: na +385 51 61 89 99 ili +385 91 23 60 160 - mail:info@villasan.eu, te napravite rezervacijuREZERVACIJA

Gastronomija

Prirodno bogatstvo otoka Lošinja nudi bogatu i zdravu mediteransku kuhinju!

20160527_203400Lošinjska je kuhinja prepuna okusa i mirisa Mediterana, a jela su pripravljena baš kao i nekad – na tradicionalan način! Nešto novo, nešto staro, nešto posuđeno, nešto plavo… puno govori o lošinjskoj, izvornoj mediteranskoj kuhinji te o umjetnosti spravljanja vrhunskih delicija uz pomoć svega što nam je priroda podarila, a mašta dozvolila.

Recepti su nasljeđeni od djedova i baka, prirodna bogatstva su posuđena od djece, a nepresušni izvor inspiracije za jela dobivena su u dubokom, čistom i prostranom Jadranskom moru. Vrijedan je to “rudnik” vrhunskih sastojaka koje možete kušati u lošinjskim miomirisnim restoranima. Uz tematske jelovnike lošinjskih kapetana obratite pozornost na priču koju ćete dobiti uz jelo, priču o povijesti slavnih moreplovaca.20160528_203022

Bijela i plava riba, školjke, plodovi mora, otočna janjetina, domaća tjestenina i maslinovo ulje te arome i boje lošinjskog začinskog bilja okusi su koje ćete zavoljeti.

Pored oborite ribe i janjetine, preporučili bismo vam da iskoristite priliku i probate buzaru, rižota i salate od lošinjskog samoniklog bilja te jela od hobotnice i liganja. Nepce počastite i autohtonim slasticama i likerima te marmeladama od lošinjskih agruma. Na svom gastronomskom putovanju našim arhipelagom ne propustite škampe jer upravo je kvarnerski škamp po mnogim gastronomskim kritičarima najbolji na svijetu! Otkrijte i vi zašto blijedo crveni rak drži prvo mjesto u ponudi autohtonih hrvatskih delicija.

Način posluge hrane ( toplo-hladni bife, a- la carte) otvara vam mogučnost da si maksimalno prilagodite naćin konzumacije naših proizvoda.